10 צעדים להזנקת העסק
מאחורי כל הצלחה בעולם העסקים מסתתרת עבודה קשה מאוד. בכל זאת, יש הרבה עסקים אשר למרות כל ההשקעה שלהם אינם מצליחים לגמור את החודש.
הכנו במיוחד 10 צעדים לצורך השינוי המיוחל, מהישרדות לצמיחה.
1. הכירו את המספרים
מנהלים רבים מסתמכים על העובדים שלהם ששוחים במספרים ולא מודעים למציאות . חייבים לעשות שיעורי בית ולהבין מדי חודש מהן ההכנסות וההוצאות התזרימיות, מהו גובה האשראי שיש ובאילו מועדים ומאילו מקורות יש לפרוע אותו.
תכנון תזרים זהו כלי מפתח למנהל/בעל עסק לנהל את העסק בצורה הנכונה.
2. העסיקו אנשים בעלי חזון –
יש לדאוג שהעובדים (לפחות עובדי מפתח אם מדובר בארגון גדול) יהיו בעלי חזון, יירצו להתקדם ולהתפתח ולפתח את העסק. אל תפחדו להעסיק אנשים ששואפים להצלחה כי אולי הם ידרשו שער יותר גבוה ויירצו בשלב מסוים לעזוב ולהתקדם למחוזות אחרים, אבל התרומה שלהם לעסק תהיה אדירה.
3. תדאגו שהחצי השני ישלים אתכם –
איש מפתח בחברה, שהוא יד ימינכם ואתה סומכים עליו עם עיניים עצומות, צריך להשלים אתכם, על מנת לאתגר אתכם בראיית עולם שונה ולהעלות על פני השטח סוגיות אשר לא נלקחו בחשבון קודם לכן. אם המנהל הוא יזם ואופטימי מאוד, הסגן צריך להיות יותר ריאלי ומיושב.
4. תשקיעו במקצועיות והתמחות העובדים –
חשוב להעסיק אנשי מקצוע איכותיים, לדאוג להרצאות וקורסים לפיתוחם בתחום העבודה והגברת השירותיות שלהם.
5. תתעדכנו בשיפורים טכנולוגיים –
תבחנו מדי תקופה האם יש תוכנות/אמצעים טכנולוגיים שיכולים לשפר את נהלי העבודה שלכם, לייעל אותן ולהגדיל את התשומות תוך כדי השקעה מינימאלית.
6. אל תזלזלו בהוצאות הקטנות –
דווקא בהוצאות הקטנות אם נבחן אותם לעומק מסתתר פעמים רבות מתכון לחסכון. פעמים רבות ארגון אינו שם דגש על בחינת הוצאות תקשורת, ביטוחים, סלולר וכו ותוצאה מדי חודש הוא מוציא אלפי שקלים אותם ניתן היה לחסוך.
7. בחנו האם ניתן לייעל נהלי עבודה
בחנו האם ניתן לייעל את נהלי העבודה על ידי העצמת סמכויות לדרגים נמוכים יותר ובכך לצמצם זמן קבלת החלטות.
8. בחנו הסכמים
בחנו את ההסכמים שלכם עם ספקי הרכש והשירות מדי תקופה כחלק מאסטרטגיה של בחינת מצבת של תשלומים והתשואה מההוצאות אל מול האופציות הקיימות בשו.
9. עקבו אחר המתחרים
מדי תקופה תבדקו מה המתחרים מוציאים לשוק הן מבחינת מוצרים דומים והן מבחינת פיתוחים טכנולוגיים אשר יכולים לשנות את הסביבה העסקית של העסק שלכם, וזאת על מנת שנוכל להתאים את עצמכם לשינויים ולשרוד בעולם התחרותי.
10. תאהבו את העסק שלכם –
אם אתה לא נהנים ממה שאתם עושים ולא מרגישים חוויה בעשייה, תשנו כיוון.